Diserat Ku Zév Myzoul

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # ISUKAN LANGIT RAGRAG #

“Isukan langit ragrag,” ngagerendeng ka seuneu lilin. “Langit ragrag, isukan,” haréwos seuneu lilin ka juru poék nu teu kacaangan. “Langit isukan ragrag,” ceuk juru poék néwak angin. “Ragrag langit, isukaaan…!” angin ngagelebug ka unggal ceuli. Ceuli-ceuli rarancung, caruringhak. Baham-baham patémbalan. Rindat jeung réngkak silih cegat. Léngkah-léngkah, kandeg. Tatanggahan. Melong buntut méga nu pating arulang.
“Isukan?”
“Heueuh…!”
“Langit?”
“Enya…!”
“Ragrag?”
“Bener…!”
Seuneu lilin kakalicesan. Kucap-kiceup panganggeusan. Nu ngagerendeng tungkul ragrag cisoca, nyipta-nyipta Ki Léngsér mapag-mayungan salira nu teu jeung kula.

Dina pangreureuhan angin, juru poék niup lilin. Pes.***

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s