Diserat Ku Yanto Anggara

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Abong Kénéh Mabok #

Sanajan geus boga pamajikan. Tino angger kénéh sok rajeun ruang-riung jeung babaturanana di Statsion. Biasa ngadon ‘nginum’.

Harita, malam Ahad. Tino ‘nginum’ nepi ka parah. Ngomong ngaco. Balik ogé nepi ka ngorondang mapay rél karéta, bari ngocoblak sorangan.

Nempo Tino ngorondang dina rél. Patugas statsion nyamperkeun. “Mabok-mabok, tapi ulah ngariweuhkeun batur atuh euy! Da angger, lamun geus katabrak karéta mah, patugas didieu kénéh nu disalahkeun mah,” ceuk patugas ka Tino. “Sok buru nangtung euy, bahaya!” Patugas Statsion ngagusur Tino.

Digusur téh, Tino kalahka muncereng. Malik ambeuk, “Manéh meureun nu mabok mah euy! Aing mah keur dititah ku Bapa uing menerkeun listrik, pareum. Ngan ti tadi uing teu nepi waé ka luhur. Da ieu tarajéna panjang-panjang teuing.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s