Diserat Ku Nena Hunaenah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # GUDEG #
Sumirat layung ngempur luhur gunung, pasawahan mayakpak , paréna sumedeng konéng, aroyag ngabagéakeun hiliwirna angin leutik nambah éndahna pamandangan, ningtrimkeun haté para patani.
“Mucekil jigana!, panén nu ayeuna mah.”Omong bapa ka ema.
“Cuang pagéto we atuh dibuat téh, ayeuna tatahar heula keur bekel, béjaan kabéh panyawah.”Walon ema.
Sanajan sapeupeuting popolah teu ieuh ngarasa capé, moal ngéléhkeun guligahna haté nyanghareupan poe isuk.
Timbel diéntépkeun na tolok. Goréng asin cumi-cumi saméméh dirantangan diitung deui, curiga digiwing beurit. Hémeng, nu tadina tilu puluh tilu, nambahan jadi tilu puluh lima. Gaang pipilueun ancrub, gasik dipiceun.
Gudeg na katél ditunda pipir hawu, barang rék diparinkeun kana rantang, bréh, dua bangkong budug ngabebengkang, nu biasana sok nyarumput sisi jambangan, ngadon ngajlok kana katél. Heneg. Teu loba mikir, bugang bangkong dibalang-balangkeun.
Réngsé dibuat, kabéh panyawah hémpak dalahar balakécrakan.
“Aya ku nikmaaat….,gudeg pasakan euceu.” Pating celengkeung.
Bapa jeung ema carolohok, papelong-pelong.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s