Diserat Ku Nandang Sofyan Priatna

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Imah Baheula #

Saprak ditinggalkeun ku salaki nu teu puguh raratanana, kuring nyicingan Imah baheula warisan ti mitoha. Saban peuting aya waé kajadian nu anéh; sora nu ceurik ngabanghinghing sakapeung ramé ku sora gamelan. Nu ngabatura awéwé tuwah-tuwuh titinggal mitoha. Gawéna saré na dipan dapur. Lain teu dipernahkeun mung kahayangna kitu.
Hiuk….angin nemrag punduk,kolébat nu ngolébat lebah lawang ka dapur.Disampeurkeun. Karék salengkah, goloprak! sora nu murag di kamer hareup. Ngarandeg , ngalieuk ka tukang. Hordéng kamer oyag-oyagan. Rek dilengkahkeun suku aya nu ngéwat, gebut. Awak tibeubeut, sirah tidagor kana témbok, leng…
Teu kungsi lila koréjat kuring hudang. “Mana nu sok ngaganggu téh?” sora bet jadi robah jeung pinuh kukawani. Luak–lieuk nu katempo ting beretek teu puguh rupa. Rét kanu aya di dipan, manéhna keur émok ngacungkeun jempol bari seuri nembongkeun huntuna nu ranggeténg. Rét deui kanu keur ngagoler na tembok, haté ngaleketey.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s