Diserat Ku Mukhtar Adam

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # NINEUNG #

Indit gawé rusuh. Motor ngabelesat alah batan kidang kencana. Sakolébat dihareup aya nu meuntas. Riekk..! Suku katuhuna kagiles. Jerit, ramona remuk. Getih ngabayabah luhureun aspal. Nyuuh nahan kanyeri. Ditingali warugana watir. Dipangku, dibawa rék diubaran. Rasa dosa ka manéhna. Ngagalindeng rasa nyaah kana haté. Rék dibawa ka imah. Saminggu di imah. Apét jeung si Bungsu. Teu weléh otél jeung heureuy. Cindekna genep bulan diurus. Dipikanyaah nepi ka cageur. Awak lintuh. Beresih. Loba nu mikahayang. Daharna sagala diwowoy. Meuli ti toko. Harita wanci sareureuh budak. Manéhna otél heureuy jeung si bungsu. Duanana carapéeun. Ngagaluher tibra.
Balik gawé ngahaja nyimpang ka toserba. Meuli dua dus ka beuki manéhna. Datang ka imah. Si Bungsu keur ceurik. Batur ulinna euweuh. Cenah beurang tadi, manéhna ka luar ti imah. Teu balik deui. Si Bungsu teu bisa diupahan. Tong boro budak. kolot ogé nineung ku lucuna. Bulu belang tilu warna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s