Diserat Ku Ky Chan

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Lukisan Sisi Basisir #

Basisir, jeung kikisikna. Lambak jeung karangna. Manuk laut kumalayang diulinkeun gelebug angin. Jadi panglumpatan.

Rahuh. Museurkeun paneuteup kana kanvas bodas nu aya hareupeun. Palet pageuh dina cepengan, basa saulas cét dina tungtung kuas ngagaris hideung, teleb. Ngawates dua rohangan, kosong.
“Pemandangan deui?” Baketut. Ngarérét sakeudeung ka tilugulung lukisan, ti tilu tempat nu béda, keur ditingalian. Teuteup mulang deui, anteb ka gurat lempeng tungtung cai laut. Saulas deui nuturkeun, pulas bulao.
“ Nyaan éta téh pemandangan deui?” Teu dirérét. Siriwik lambak, mimiti minuhan kanvas.
“Ah… Pemandangan deui kitu?” Haneut rénghapna nebak puhu ceuli. Lambak lalaunan motah ngotélan karang nu angger ngabigeu.
“Oh.. Basisir wungkul?” Noél cangkéng. Ngagitek, géték.
“Hmh…” Cag, kuas jeung palet. Malik.
“Ulah ngambek deui, abdi teu tiasa tebih ti salira.” Jelegur. Lambak beuki rosa ngagalura. Karang gedag. Ngoyagkeun lukisan dua waruga. Nu keur pageuh silihrangkul, di sisi basisir.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s