Diserat Ku Dudung Ridwan

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # CJ 3 #

Hésé “operasi” di kampung sorangan—komo bari loba nu lapor kaleungitan—Juned ngaleungit ti Bojong Emplod. Ngajugjug makam karamat Maronggé. Ceunah, di dinya hayang CJ sabaraha ratus gé—teu kudu maok—asal daék ancrub ka Cilutung.
Jih, heueuh meni ramé. Maronggé sapopoéna taya sepina. Komo malem Jumaah kliwon. Geus puguh tamu mah, wanoja jeung jajaka, meni ngaleut. Ditambah ku ratusan nu dagang.
“Heug atuh, ari maksud rék nyiar CJ mah ku abah diidinan. Tapi, tetep kudu zarah heula ka Embah Gabug, Setayu, Naidah, jeung Naibah. Geus kitu, pék ancrub ka walungan. Geus nyiapkeun sairna?” Kuncén seuri.
“Atos, Bah.”
Para tamu wanoja ancrub ka Cilutung nu tiis caina. Lung-lung CJ nu dipakéna dipalidkeun. CJ beda kelir jeung warna tingarangkleng. Di hilir, Juned pakupis ngabatréan bari nyairan.
Lumayan beubeunangan malem Jumaah mah.
Peuting isukna, Juned sageud deui. Tapi, naha sepi?
“Ka marana?”
“Teu apal? Kan Persib maén jeung Persipura,” ceuk nu ngaliwat.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s