Diserat Ku Tatin Sardjiman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # BAONG #

“Nu saé, ‘Néng. Payungna.” Golosor sababaraha mérk.
“Tah, anu ieu yeuh. Ari ‘Néng nganggo nu mana?”
“Punten, Pa. Abdi kontrasépsi KB na sanés nganggo nu kieu.”
“Nganggo naon?” Tetelepék. Runya- renyu, cunih.
“Nganggo IUD.”
“Sami. Anu di bumi ogén nganggo IUD. Ieu mah kanggo nu sanés wéh, ‘Néng. Étang-étang réncangna lamun dina emam mah. Ambéh teu bosen. Variasi.” Bari ngalérét ka luar toko. Laju seuri ka wanoja ngora dina jero kandaraanna.
Megh! Ieu haté. Spaneng nérélék kana stadium tujuh.
Dijual ntong nya? Mun teu dijual hariwang geus pangseng, kumaha mun teu meuli ka toko nu lian? Kin mun teu maké. Mun keuna ku panyakit? Pamajikan jeung anakna anu teu tuah teu dosa bisa keuna. Innalillahi. Sabil. Maca du’a. Bismillah. Robbi sodri…
“Pa…! Azab Allah mah moal kahalangan ku karét,” ceuk kuring bari mikeun pamulangan.
Karérét ku juru nétra, siga anu reuwas. Ngahuleng bari melong ka kuring nu baketut.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s