Diserat Ku Tatang Sumarsono

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin #Kang Kosim#
Kang Kosim. Jangkung, langkoyang, jeung carang takol. Tara kungsi kedal kekecapan garihal, matak nyentug kana angen anu lian. Saucap-ucapna tara tinggal ti “sumuhun”, “sayaktosna”, “saé pisan”, “alhamdulillah”, jeung sapapadana. Diémbohan rengkuh jeung pasemon béar marahmay. Jauh tina pidorakaeun, sakurang-kurangna anu dilantarankeun ku omong-omongan jeung papada.
“Badé lajeng ka mana Abah téh?”
“Tah, rék ka landeuh, rék ngajorag si kurang ajar?”
“Oh, sumuhun.”
“Tuman tuda, wates tanah hayoh wé diésér-ésér. Lila-lila lahan déwék béak atuh, ngan kari gawirna wungkul.”
“Sayaktosna, Bah.”
“Pokona, mun ayeuna wani nyangangang, rék ditampiling, lah!”
“Jih, saé pisan.”
“Jeun teuing mun tepi ka kudu urusan jeung désa gé. Pokona kakeuheul anu geus lila disidem bisa kabudalkeun ka mangkelukna.”
“Alhamdulillah.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s