Diserat Ku Samo Sutardi

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Dukun #
Awak begung pipi kemong buuk ngarubay bodas semet tak tak. Iket barangbang semplak maké baju kamprét hideung calana komprang. Diuk menekung nyaghareupan parupuyan anu ngelun mabek bau conge tinu menyan murah. Sungutna kunyam kunyem ngagerenyem babacaan. Gigireun parupuyan aya tumpeng jangkungna dua jeungkal dinu nyiru diamparana daun cau. Bakakak hayam jago kabiri ngabugigag nyarande kana tumpeng.

Menyan dipurulukeun deui haseupna beuki mulek sorana mérépét. Pudigdigdig awak Sang Dukun ngagedéan ngajungkiring semu héjo. Beungeut burekem, irung rebéh panon bolotot biwir jeding ceuli rebing sihung ranggeteng kumis cokrom. Susu rayud nengahan bujal hulu susu sagede indung suku. Baju jeung calana rangsak tinggal maké kolor warna héjo.

Belewek ngadahar tumpeng ngan ditilu huapkeun. Gap kana bakakak diselewegkeun terus dicapék tulangna diburakeun naranceb kanu bilik. Ngusapan beuteung, seubeuheun. Eureuleu teurab sorana matak eundeur. Peledek tina sungutna nyelengseng bau bangké.

Kuring teu kuat ngambeuna, gancang laptop ditutup buru buru lumpat ka cai. Calana disalin.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s