Diserat Ku Rudi Riadi

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # BUBUY BULAN #

“Bubuy bulan, bubuy bulan sangray béntang.”

Wulan ngoréjat ngadéngé haleuang indungna. Asa kaingetan. Geuwat ka patengahan. Muru jandéla. Nungguan nu biasa ngaliwat. Lalaki nu teu weléh dianti-anti.

“Situ Ciburuy laukna hésé dipancing
Nyérédét haté ningali ngeplak caina.”

Sakeudeung deui manéhna ngaronghéap lebah jalan nu éta. Jalan nu maneuh jadi liliwatanana. Kitu gerentes Wulan.

“Duh, itu saha nu ngalangkung unggal énjing.
Nyérédét haté ningali…”

“Mamah….Mang Juju…!” gorowok Wulan, ngabéjaan indungna.

“Sok candak mangkokna di dapur. Mesen dua wé sareng kanggo Bapa. Mamah mah moal.”

Jigrah naker Wulan ngudag Mang Juju, tukang bubur nu teu weléh ngaliwat unggal isuk ka hareupeun imahna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s