Diserat Ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Véteran Rider Jhon Torondol (2) #

Ngudag mangsana dunya. Poék lantis ku caang, baranang sok rajeun pareum. Jhon Torondol, si raja péstol milih rasa ku sukmana. “Beu, nyaan… Kieu kumaha, kitu kumaha? Ieu péstol jadi ririwa!” Implengan ngalayang, nyumputkeun raga nu subaha. Tapak pélor kudu lumpat ka mana?

“Jhon, wayahna anjeun kudu mancén tugas ti panglima. Nyulik runtah-runtah nagara!” Sor, komandanna nyodorkeun data. “Siap, komandan!” Batin nalangsa teu walakaya. Daék teu daék, nya wayahna tumarima.

Hiji wanci, lebah términal. Reg, mobil sédan eureun. “Dagoan cena ka luar ti sarang!” Ceuk nu diuk di tukang. Supir katut baturna unggeuk panuju. Grung, grung, blenyeng… Ka luar jalma serem ti terminal. Gulusur… Mobil sédan ngudag.

Lebah jalan nu sepi. Jgeerr… Gubraaag…! Motor didupak satakerna ku mobil sédan. Dor, dor…! Jalma serem didor lebah sirah jeung dadana. Jleng, jleng, dua jalma ka luar ti mobil sédan. Layon nu serem di asupkeun ka na bahasi. Biurr… Mobil ngajugjug leuweung. Luungg… Layon dibalangkeun!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s