Diserat Ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Tinggal Carita #

Hakim di pangadilan agama ngetokkeun palu, sahna pepegatan antara Nita jeung salakina. Harta gono-gini dibagi, mapuluh-mapuluh. Sababaraha poé, Nita gawéna ngagojod di kamar. Puguhan hirup ngumbara, sagala nyeri peurih nu matak haténa gudawang, ngan dikemu ku sorangan. Poé kalimabelas, sanggeus putusan pangadilan boga kakuatan hukum nu maneuh, manéhna maksakeun hojah. Teu bisa ngan ukur nyeungceurikan nasib. Nelepun tukang nyieun plang, pesen plang.

Opat poé, plang pesenan dianteurkeun, sakalian dipasang hareupeun imahna. Manéhna kaluar. Neuteup imah sigrongna bari panonna ibunan. Rét, kana kembang eros kayas nu dipelak ku urut salakina. Maluguran. Layu sadaun-daunna. Rumahuh. Teu nyangkaeun bakal ngalaman lara ati jiga nyeuitna sora Lucifer, “House for sale, you can read it on the sign. House for sale, it was yours and it was mine. And tomorrow some strangers will be climbing up the stairs, to the bedroom filled with memories, the one, we used to share.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s