Diserat Ku Herdi Pamungkas

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Dongéng Kabayan #

Waktu manéhna jadi RW embung ngécagkeun jabatan RT. Warga sapuk nganteur karepna. Basa Kuwu Karmidi béak jabatan manéhna buru-buru nepungan camat, majar warga euweuh nu daraékeun nyalon. Camat percaya dumasar surat usulan forum RW jeung RT. Apan ketua forum gé manéhna. Warga désa teu réa omong. Sabodo. Mangsa pilkada, ditékél ku sorangan, ti mimiti panicia nepikeunka panwas katut nu hak milih. Calonna gé manéhna sorangan. Warga teu paduli, ngurus kasibukana séwang-séwang. Ahirna manéhna jeneng Bupati. Jabatan saméméhna teu kungsi diécagkeun. Ti dinya manéhna ngabogaan deui niat hayang boga jabatan nu leuwih luhur. Jadi Gubernur. Gampang naker. Teu énténg kumaha? Pan ti mimiti RT nepikeun ka Bupati gé manéhna nu ngajabat. Ningkat deui kahayangna. Aing mah moal kapalang hayang ngawasa dunya, cék pikirna. Dunya dibedol satarikna. Pamajikanna nyoworok, “Montong ieu mah keur Abah!” Dumadakan pias. Awak ngeleper. Abah ngagégag muru méja makan. “Borokokok, sugan déwék nuturkeun ka sawah!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s