Diserat Ku Ed Jénura

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Gagambaran #
“Ieu aing,” manéhna ngagambar lalaki.
“Ieu aing,” kuring ngagambar awéwé.
“Lalakina keur udud,” digambar jeung kelun haseupna.
“Awéwéna udud ogé,” embung éléh, ngotrét haseup leuwih kandel.
“Mana cikopina?” tanyana.
“Di dinya,” kuring nuduhkeun antara. “Sacangkir ku duaan.”
Manéhna tungkul ngagambar cangkir. Tuluy dua pasang sendal capit. Nu sapasang mah leutik. Kuring nyenghél. Tuluy jukut jeung tatangkalan.
“Éta naon?”
Manéhna eureun ngagurat: “Lalangit imah.”
“Teu kudu!” Kuring nongtak.
“Naha?” Kapur ngulahék. Semuna hanjelu.
“Cukup ku langit,” nyogok. Gurat lempeng dikekesek ku sapatu, diganti ku buleudan-buleudan méga. Tadina rék diémbohan runtuy hujan, ngan kaburu datang gebrét enyana. Sawér kana trotoar, murungkutkeun duaan. Gambar kapur kapalidkeun cileuncang.

Salikur taun ti harita, aya gambar kembang di dinya.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s