Diserat Ku Dudung Ridwan

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # CJ #

Rumah tangga Juned jeung Isah nincak dua taun. Can boga budak. Nya kitu, awét rajét. Ditambah Juned teu boga pagawéan maneuh.
Mindeung kadéngé paséa. Ditungtungan ku ménta diserahkeun ti Isah. Juned teu wani nyerahkeun. “Eh, éta gé beunang hésé. Can tangtu beubeunangan deui,” gerentesna. Kabisana nitah sabar. “Sabar, Nyi. Sugan isuk-géto boga milik. Da Akang mah apah atuh!”
Hiji waktu Isah ninggalkeun Juned. Boro-boro apal iraha jeung ka mana indit. Susal-susul ka ditu ka dieu, lebeng. Teu ninggalkeun nanaon, ngan–duka dihaja duka henteu–hiji CJ (calana jero) beureum ngalumuk luhur enggon.
CJ éta atuh dipusti-pusti. Ditetep. Dicabak. Diseuseup bari peureum-benta.
Juned naksir randa Elis, tatanggana. Henteu pok mah, wani na maok CJ Elis nu nyampai dina popoéan.
Beuki loba CJ di imah Juned. Rupa-rupa kelir jeung warna. Nu dipitaan. Nu bolong hareupna. Nu bolong tukangna. Nu logor karétna. Jumlah-jamléh aya 99.
“Ah, lila kénéh ka angka cantik, 999,” gerentesna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s