Diserat Ku Carwin

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Gunung Cikuray #

“Hayang sakola insinyur! Kawas Habibi, tiasa nyieunan kapal udara!” cekéng, waktu ngariung jeung babaturan.
“Henteu kabeungeutan euy..! Manéh mah turunan Surili..!” Si Kéméd nyempad, basana pikanyerieun. Emh, hayang ceurik kokosodan.
“Ku naon hidep ceurik?” Ema naros.
“Ma, naha leres, Kuring tés turunan monyét?”
“Anaking..! Kunaon hidep bet nanya kitu?”
“Saur Kang Kéméd, Ema téh sanés jelema?” Biwir Ema ngageter, beungeutna beuruem. Sup ka kamar. Gebrug, ngonci manéh. Huleng. Ngarasa boga dosa, sakuduna tong waka ditanyakeun.
Panon poé surup. Ema ngerem, sapoé jeput.
Reup, peuting. Golédag, deukeut panto kamar Ema.
Peuting kingkin. Hawar-hawar sora Surili ti kajauhan. Rekét, Ema muka panto. Rét, ka palebah kuring. Kapireng, Ema ngahariring. Kecap-kecap nu teu jelas kadéngéna. Gék, bari melong gunung. Bray, muka jandela. Hawa tiis karasa nyelecep. “Anaking, Ema méré jimat, lamun hidep merlukeun Ema, usap-usap ieu jimat. Ema pasti datang. Ema teu jauh ti dieu. Gunung Cikuray, éta pisan, tempat Ema nu saenyana.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s