Diserat Ku Wawan Setiawan Husin

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # IMAH KABAGJAN #

Ceuk rénghap, ka rénghap,“Kuring hayang jadi Cai. Ngagenyas, kotor, ngagenyas. di Sagara. Jadi saab ditarik ka langit. Ku Matapoé. Hayang jadi Seuneu, keur ngudud. Keur ngaduruk diri. Jadi lebu, tumpur, naneuh. Ngajadi Taneuh. Hampang jiga Udara. Ngudar tatali jirim. Ngapung. Nguwug. Jadi mineral. Nyeuseup flora, fauna. Hirup dina huripna Rohang, Waktu, jeung Obah. Nu ngarobah. Diajar nyungsi sepi nu pinuh suni. Mangarti anu Sajati, nu teu saJati. Ku simpé nu Ngaguruh-guludugna jero ati. Kuring aya, kuring taya. Na bulistirna Kawah Dunya. Nyemésta”. Ngarénghap. NgaRahayu.
Jero Cinta. Ngaruwat, Ngarawat, Ngarumat.

Kabagjan Salawasna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s