Diserat Ku She Chikal Arga

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kacida #

Sora tatabeuhan ngungkung di puseur lembur. Ti Gan Juha nu keur kariaan ngawinkeun budakna. Nanggap ronggéng, Nyi Ijah si leunyay téa. Gitek linggek réngkakna ngalékéték Kang Nanang nu karék jol pisan mulang kuli ti lembur tatangga.
Térékél manéhna naék kana panggung, der ngigel pakaulan.
Sewur-sewur duit menang kuli ti lian lembur di pake nyawér ka nyi ronggéng nu teu eulat malédogkeun imutna.

“Nyi Éndah, tingali salaki manéh datang nyaba téh lain balik ka imah kalah laju kanu keur mulung minantu!” Bi Onah haruhah-haréhoh ngabéjaan Nyi Éndah, pamajikan Kang Nanang.
“Baruk kang Nanang téh ngadon ngigel?” Éndah curinghak, ngarawu si Bungsu nu keur harééng, satengah lumpat bari garo-singsat muru kanu hajat.

“Kang Nanang…” ngagorowok ti handap. Teu kebat, basa sampingna ngait kana sisi panggung, tuluy labuh neunggar korsi. Budak ngadéngék katindihan.
Nu ngariung ngagimbung ngagugulung nyi Éndah nu kapiuhan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s