Diserat Ku Sastradireja Saja

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Tilu #
Salasa, naktu poéna tilu. Ngaran kuring jeung ngaran manéhna, diitung jumlah engangna dina itungan Ha Na Ca Ra Ka, jumlahna 21, 2 + 1 jadina tilu ogé. Sri, Lungguh, Dunya, pas dina dunya nu hartina kabagjaan. Gilig poé ieu rék ménta manéhna ka bapana, poé alus. Ka imahna kudu jam 12, ambéh pas, 1 + 2 jadi 3. Calana lévis weuteuh meunang meuli ti toko “Tiga”, Kosambi, diadu maniskeun jeung kaos bulao langit. Sapatu jénggel, meuli ti Cibaduyut, tilu ratus rébu, nyurup jeung calana nu dipaké. Méméh jung indit, muka heula laci. Ali mata héjo keur mahugi ka manéhna, diteuteup deui, emas tilu gram, meulina di toko mas “Tiga”. Motor geus dihirupan, jauhna ti dieu ka imahna the 25 kilometer, jadi kudu nguriling heula 5 kilométer, ambéh pas 30, 3 + 0, tilu.
Datang ka imahna suwung. “Si Nyai mah ka Batam, Ujang! Tiluan mangkatna ogé.” Indungna ngabéjaan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s