Diserat Ku Nina Juno Noer

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Apanan anjeun, Néng Mawar. Nu maut jajantung kuring ku imut mawur muguran, nu merod mamaras kuring ku hégak rénghap tanjakan. Tong boro lungguh, komo liuh linduh. Ieu mah mungguhing ragap rasa nu nyacaka teu puguh larapna. Cinta? Lain. Karunya.
Téréh ligar kembang samoja. Mimiti hangham kadali wanoja. Kasilih ku burit, sorot matapoé paberik-berik. Jeung ririwa. Jeung rereged manusa. Jeung rengkung waruga marcapada.
Néng Mawar pisan nu ngaharéwos awor kalih cinétra, basa kuring milih manéhna, “naha Akang seja satia, séba diri serah daria, micinta kuring nu tambelar taya harega?”. Kuring ngaheruk. Lalaweunan balaka. Cinta? Lain. Karunya.
Katumbiri nutug enyay-enyayan. Bulan sapasi pias ngiberan. Langit lungkawing ngalolongkrang. Kuring rumasa nyidra. teu werat mun kudu pengkuh siga haliwu ngarawu geterna. Kasumba. Kasumba luruh. Tuh Neng Mawar sideku, silalatu pareum-hurung pating peleték dina dadana.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s