Diserat Ku Mulyana SA

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nepak Tarang #

Di hiji pilemburan nu hara-haraeun. Asa éra parada mimitina mah. Tapi kajurung ku tugas, wajib nepikeun ieu materi.
“Para Bapa nu dipihormat. Salah sawios cara ngiringan KB tiasa dina wanda pameget nu aktipna. Sapertos nganggo alat samodél kieu.”
“Dupi prak-prakanana kumaha Pa?” tanya salah saurang nu hadir. Der dipraktékeun cara masangna. Dipapandékeun kana jempol leungeun sangkan leuwih lantip. Sup disarungkeun.
“Ngalartooos?” Hadirin arunggeuk. Bubaran.

Sawatara waktu kalarung, monitoring program. Lawung deui jeung akséptor baheula.
“Kumaha program KB-na, Bapa-bapa?” Malah silihpelong jeung baturna.
“Teu metu ah, Pa! Takdir Gusti mah mo bisa dihalangan ku sarangka samodél kitu!” pokna tatag.
“Naha? Apan tos apal cara nganggona, sanés?” Arunggeuk.
“Cobi kumaha?” Jung, nangtung.
“Saban saresmi sareng pun bojo, ku abdi sok dianggona dina ieu, luyu sakumaha nu dicontokeun ku Bapa.” Bari metakeun nu kungsi diajarkeun baheula.
“Paingan!” Plak!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s