Diserat Ku Kang IsMaya

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Cicirén #

Sora Sit uncuing. Gelikna, ayeuna mah kawas tina tangkal waru sisi kulah tukangeun imah. Pamajikan nu keur ngeukeupan si bungsu, noélan leungeun kénca. Rét. Pencrongna, matak ngabedahkeun cimata deui. Némbrak kacintana. Ti soré mula, Manéhna ninitah eureun gawé, malah rék ngusahakeun deui ngijeum keur pimodaleun ka Bapana. Jeung laju meni daria pisan nyaritakeun, yén gelik Sit uncuing nu geus tilu peuting nihtir téh, percis jeung méméh mulangna Kang Adul sobat sapagawéan. Kuring bati ngarahuh. Éra. Rumasa can bisa mulang tamba ka Mitoha. Antukna neger-neger manéh jeung ngupahan kahariwang pamajikan, “Cuang pasrah kanu ngusik malikeun urang wé nya, Mbu!” Peuting mingkin jempling. Lah nu minculakna mah nu loba duit. Der, pajaratan dibukbak jeung diwangunan pabrik.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s