Diserat Ku Ikhsan Gumelar

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # KI LAPIDIN (32) : Lapidin Buron #

Ahirna jadi rusiah umum. Ibur. Saprak Lapidin dikepung dina hiburan ketuk tilu. Saréréa kakara engeuh, horéng geuning Lapidin nu sok babagi rejeki ka rahayat leutik téh. Tapi teu ngurangan dangiangna. Lapidin angger jadi kareueus urang Subang.
Lapidin ayeuna buron. Basa peuting kajadian, nu rék nyarangkalak ngotéktak. Ngimeutan kebon entéh lebah kaburna Lapidin ti pakalangan ibing. Weléh teu kapanggih. Padahal wanci janari leutik harita, Lapidin geus aya di imahna. Nepungan Si Jalu nu keur tibra. Celengok. Tarang budak dicium, deudeuh pisan. Sanggeus amanah ka akina Si jalu, Lapidin nguliwed jalan tukang. Ngetrok jandéla kamar Nyi Odah.
“Hampura Nyi. Wayahna, rencana nikah urang kedah diundur. Akang mihapé panguruskeun Si Jalu, da geus jadi anak Nyai ogé. Ieu keur bekelna…” Song. Lapidin mikeun sababaraha ésé barang emas jeung duit.
“Sing tawekal Nyi, dungakeun akang nya…” Dasih neuteup leleb. Teunangan. Banget longkéwang.
“Akaaang….” Gabrug. Teu kaampeuh. Dasih nyegruk na dada Lapidin. Ngeukeup pageuh.***

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s