Diserat Ku Hadian M Sulaeman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Kaéraan #

Parto. Heubeul jualan baso. Sab. Loba saingan. Dagangna bangkar. Roda basona. Dijual murah. Uleng. Mikiran dagangna nu bangkrut. Jorojoy. Manéhna. Hayang digawé, di Juragan Soma.

Wanci Haneut moyan. Saged. Ngadatangan Juragan Soma. Anjog ka toko matrialna. Juragan Soma. Anu bageur jeung soléh. Bungah. Ngadéngé Parto. Hayangeun digawé. Itung-itung nulung ka nu butuh, nalang ka anu susah. Ti mimiti poé ieu. Parto, ditarima jadi karyawanna. Pancenna. Purah ngaladangan. Parto, ngalalanyahan digawé.

Di jero toko. Parto, dipapagahan. Nataan. Ngaran bahan bangunan jeung hargana. Dumadakan. Torojol Sumi. Urut langganan basona. “Mas, geuning aya di dieu! Naha teu dagang baso?” Sumi, nanya bari seuri. “Puguh, lirén heula! Badé mésér naon?” témbalna. “Éééh, rék meuli paku, Mas!” walon Sumi, “mangga, badé dituang di dieu?” Parto, nawaran. Ngadéngéna. Sumi, kerung. “Waaah! Si Mas, jigana poho? Lin rék meuli baso tapi meuli paku, Mas!” Sumi, baeud. “Hapunten. Rarasaan abdi téh, dagang baso kénéh!” ceuk Parto, seuri konéng.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s