Diserat Ku Deny Purwanto

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Poé Katurug Katutuh #
Tékadna manéhna buleud, hayang nyenangkeun anak pamajikan. Manéhna dug hulu pet nyawa, indit isuk balik poék téh saenyana.
“Nu penting mah kasab, soal hasil henteuna, milik rejeki mah diatur ku Gusti, geus aya kulak canggeumna séwang-séwangan.” Kitu pokna.
Waktu balik ti masigit, kuring amprok di buruan imahna.
“Kumaha haneuteun Kang?” “Nyaéta puguh, ari poé Senén téh bati ngahenén we.” Manéhna mépéndé haté, nunda harepan jang poé Salasa.
Isukna hujan ngecrek ti subuh, dadasar béak kabancuh. Dagang poé Salasa bati nalangsa.
Masarkeun barang sésa kahujanan, poé Rébo bati olohok. Kaimanan manéhna coplok. Modal, paké meuli jimat panglaris.
Poé Kémis rada optimis, dagangan manéhna laris manis. Hanjakal, batina ledis ku rentenir.
Kasusah beuki tambah, Lapak dagang manéhna kudu pindah. Satpol PP bebengér, pepedengkreng nulak cangkéng, teu beunang dirérépéh.
Poé Saptu jeung Minggu, asihan dukun teu metu. Manéhna ngalamun teu puguh laku. Usahana bangkrut, rumah tanggana pepegatan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s