Diserat Ku Corry Yoseph Iskandar

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # anaking #

“Ambu.. Neng mah alim upami ambu angkat tebih,” cek budak, bari nyekelan leungeun indungna nu geus teu bisa nanaon eleh ku panyakitna.

Teu sirikna unggal usik indungna budak ngucap yen manehna hayang mateni dirina, lantaran geus teu daya teu upaya. Nya kitu deui anak kuring nu karak 7 taun umurna, unggal indungna pok kitu, sok sesegrukan bangun nu surti.

Peuting eta, saenggeusna Neneng tibra, indungna budak menta dipangnyieunkeun cai enteh amis, harita kuring geus kalap jeung teu kuat nyanghareupan panyakitna, di dapur sabari ninyuh cai enteh kuring ngareret racun beurit deukeut kompor, teu mikir panjang, cai enteh amis ku kuring dipurulukan racun beurit. Teu lila ti poe harita indung budak maot.

Neneng, budak kuring. Teu apaleun yen indungna maot, sabab keur sa hos’eun, manehna dibawa ku bibina.

Geus tujuhna, tapi si Neneng teu nanyakeun indungna. Kuring panasaran. Ku kuring eta budak ditanya “Neng ari neng naha tara naroskeun ambu?”
“Ih.. Apa, apan eta ambu aya di pengkereun apa, ngan naha ambu teu gentos wae acuk, nganggo acuk bodas wae,”

Gebeg,, deg deg deg…kuring ngalieuk ka tukang..

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s