Diserat Ku Ai Wawang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # ORDER SABUN #

“Aya order ti Mamah Iyang. Sabunan sakiloan. Kumaha?”
Sms ti Néni. Rada heneg. Kapan ayeuna téh Kemis. Pangaosan bagéan di masjid gigireun imah. Maenya kudu ayeuh-ayeuhan di lapang. Mangka lapang sagagampar jeung masjid.
“Kemis, Nén. Usahakeun kudu kumpul bada lohor. Tong léléda. Méh pas ashar anggeus. Bagéan ngaji euy di dieu!”
Sms, ngapung. Pak-pik-pek bébérés heula.
“Mending di lapang lebak wé atuh méh jongjon!”
Smsna deui. Beuh, enya ari kituna mah. Tapi, piraku masjid coréngcang. Jaba engké téh sok dibahas. Ngagugulung karesep béak karep. Ah kumaha engké, sugan kaburu enggeusan.

Babaturan anu kumpul aya tilu grupeun. Hiji ngabay. Kuring bagéan maén ka hiji. Haté teu jongjon. Waktu nyérélék teu karasa. Hayang téh éléh, baé meunang sabun anu satengah ogé, méh gancang balik. Enya waé sét ka-tilu éléh jus. Rurusuhan balik. Hah-héh-hoh nanjak. Jaba tos capé, mokaha, beuteung kalikiben. Kulutrak muka panto, sereg, aya anu ngaganjel. Bréh, sabun sadus gedé.
“Candakeun ka masjid. Bisi Mamah kabita sabun tah hadiah ti apa….”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s