Diserat Ku Abu Syits

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kanyahoan #

“Alkalamu, utawi ngaran kalam. Iku huwa, utawi iya kalam…!” Kadéngé sora santri leutik keur sarorogan di madrasah. Jaéd, anu asalna pura-pura muriang waktu dititah ngaji, cengkat. Keteyep, kuliwed ka tukangeun kobong. Gajleng ngaluncatan pager. Leumpang rusuh mapay-mapay galengan sawah.

“Tos lami, Nyi?” haruhah-haréhoh. “Teu acan, nembé ogé lima menitan!” Nyi Hindun tungkul semu éra. “Bapa nuju ka mana, kitu?” Jaéd nyéréngéh, culang-cileung. “Bapa mah nuju ka balong, marab lauk!” Nyi Hindun angger tungkul. Nyasat Jaéd susulumputan bobogohan jeung Nyi Hindun téh, atuda anakna Kang Haji Bakar, guru ngaji anu dipikaajrih. Mantak keueung, mun ngalamar teu katalar Alfiyah-alfiyah acan mah. Ari Jaéd, dadamping ogé can bener.

Jaéd diuk usad-ised ngadeukeutan. Leungeunna jeujeungkalan rék nyekelan leungeun Nyi Hindun. Teu kanyahoan, aya nu ngahiuk ti tukangeun. “Wadaaaw!” Jaéd ngagoak, adug-songkol sabari nyenyekelan leungeunna. Ngalieuk ka asal datangna nu nyamber leungeun. Katempo Kang Haji Bakar keur ngulang-ngulang iteuk.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s