Diserat Ku Nenden Hernika

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fiksi # Ahmad #
“Anak-anak, besok kita upacara memperingati hari pahlawan di lapang kecamatan!”, kuring mere bewara. “Horseee…!!” Barudak surak. Ka kacamatan téh raresepeun pisan, salian leupas ti pangajaran di kelas, ogé sok loba lajoaneun.
“Seragam putih merah pake topi, jangan lupa pakai sepatu!!” Ngahaja ngingetan da masih aya keneh wee nu ka sakola teu disapatu alias nyékér. Maklum sakola di lembur, kolot téh teu pati ngaropéa, tara merhatikeun kumaha sapatuna kumaha saragamna.
Isukna, memeh indit ka kacamatan, barudak dibariskeun heula di lapang sakola. Waktu barisan rek miang, katingali si Ahmad bet make saragam baju bodas calana coklat pramuka. “Ahmad, saragam mana éta, tong milu manéh mah!” cekeng rada kesel budak teh bet teu ngagugu omongan. Ahmad kaluar tina barisan, leumpang ngeluk asup ka kelas.
Jam opat sore, aya SMS, “Bu, Ahmad pupus kasamber guludug nuju ngangon domba.” Kuring ngalenggerek, teu inget di bumi alam.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s