Diserat Ku Meisya Halimah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Teu Kacatet #

Saréatna getih nu ngaburial lebah tonggong, maragatkeun nyawa Ki Duléh. Méh sapoé jeput, layonna nyangsaya lebah gawir Pasir Eurih. Wanci lingsir ngulon, sawaktu soldadu Walanda ninggalkeun éta patempatan, rahayat lembur nu teu jauh tina kajadian kakara bisa ngaévakuasi korban.

Diburayot ngagunakeun samping kebat ditalikeun kana dua halu, pilih genti nu nanggungna mipir pasir mapay galengan sawah muru pangureban. Di satukangeunna nu ngiringkeun ngaleut.

Satengahing perjalanan. Hiji-hiji di mimitian aleutan nu pangtukangna tug nu nanggung layon. Rarubuh ngemasing pati sapada harita.
Di luhur hiberna mustang si Durjana nu geus ngabudalkeun napsu angkarana ngiles diteureuy mega hideung.

Keur isukan dina rék miéling poé pahlawan. Di tempat kajadian 69 taun kalarung. Incu Ki Duléh jeung incu-incu korban nu lainna sok maca tulisan dina batu nu dijieun ku urang lembur “Di dieu pisan! Kahormatan dijieun ku rahayat lembur nu tiwas, alatan mulasara layon Ki Duléh nu tukang ngiriman timbel keur Pajuang”**

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s