Diserat Ku Hikmah Aliyah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

sampurasun..ngiring curat coret
hapunten bilih aya basana nu kirang merenah,kirang sopan…ma’ lum nmbean diajar nyeratna ge.nyungkn koreksina

     ...  "CLBK"...

 Poe eta,basa kuring teu kahaja ninggali deui manehna...rarasaan teh bet asa jadi teu pararuguh.Poe nu sakitu ceudeumna,angkeub tereh hujan,ngadadak bet jadi karasa panas kacida,hareudang,bayeungyang pisan.
 Pas ninggali lalaki jangkung bodas,nu baheula kungsi deukeut..!!Leungeunna nungtun pageuh budak awewe leutik umur 9 taunan,sabeulah deui leungeunna nyepengan payung nu ditiungkn ka awewe geulis nu keur leumpang bareng gigireunana,bari ngais orok nu disimbutan ku simbut buludru..."beu..nyaan gening sudah bahagia bersamanya gening dirimu teh"ceuk hate teh.
 Deg...!!Ngagebeg!!Reuwas,hareudang,gugup,ambon..padahal mah boa ninggalieun manehna mah boa henteu.
 Sakilas,bet asa kasuat- suat deui,...

“Neng,wayahna samentara mah urang papisah heula,ngke ge pan,tilu bulan sakali aa bakal uih kadieu…”lengeunna bari teu leupas nungtun leungeun kuring jiga nu embung jauh..,embung pisah..,sarua jeung kuring ge harita mah,sugan tea mah jaga teh bakal jeng manehna ngajodo teh…harita mah.
Pas harita,basa hareupeun kampus IKIP, sebrangeun terminal Ledeng..,moal poho nepi ka iraha wae oge,sabot nganteurkeun manehna nu rek nuluykeun sakola ka pelayaran di cirebon…
Ti harita,4 taun lilana,teu aya beja taya carita..meureun pedah harita mah can usum hape ongkoh meureun,da “pager” ge karek hiji dua babaturan dikampus nu bogaeun teh harita mah..rek nelepon ka cirebon ge teu bisa da kungsi dicarek ku manehna,komo mun ngirim surat ka asrama mah ulaheun pisan..”bahaya!!” cenah majarkeun teh.
Tug nepi ka pas poe isukna pisan kuring rek ujian sidang skripsi..aya beja duka timana duka tisaha poho deui..yen manehna rek papacangan,duka jeung saha.
Harita.., keuheul aya,reuwas aya,bingung aya asa teu percaya
” jadi..?? Kumaha wae atuh lalakon urang teh tungtungna?pan can putus lain?..pisah kitu?ngagantung atawa…???” teu kajawab
Ayeuna ninggali kitu,eta lamunan nu tadi ngalayang teh bet jadi balik deui…
Poe minggu eta,kurang leuwih18 taun tiharita…
“Aya naon bu?” sora bapana barudak ngabuyarkeun lamunan kuring nu bieu keur ‘teu didieu’.
“Ah, henteu nanaon yah…itu tadi asa ninggal rerencangan,..tapi sanes geuning”
Bari tuluy ngobrol deui opatan..nuluykeun ngariung ngadahar lumpia basah,balakecrakan jeung dua budak kuring,si teteh nu cikal,jeung si bungsu.Tadi mah asa panas keneh lumpia teh..ayeuna tos jadi tiis…sabot ngalamun meureun.Ah..mudah mudahan we nu digarigireun mah teu nyadareun..
” Mantan kabogoh nya bu..?”deg!! reuwas ditanya kitu ku salaki
“Ah,sanes..kamana wae ayah mah..pan ayah atuh kabogoh ibu mah”….( ayeuna mah)!!
Samar samar manehna,jeung anak pamajikanana teu katembong deui,kasilep ku ramena jelema nu ngaraliud minuhan pasar dadakan di sesko- au lembang poe minggu eta.
Cag…!!!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s