Diserat Ku Helmi Pakudjati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Girimis, de la Francis à Ciamis #
Rebun-rebun. Kulutrak! Entin muka panto kontrakan. Gura-giru ngaluarkeun sapéda. Sajajalan angenna cuscos. Ngacacang. Nyeuit, duméh tadi saukur nyadiakeun kulub bonténg jang mumuluk anakna, Sammizola.
“Sammizola téh ngandung harti améh gedé hamperu siga Emile Zola,” ras talatah pamungkas salakina.

Nikreuh. Ngandelkeun suku sabeulah, hirup pohara beuratna. Lain wungkul manéhna, batur gé sarua weritna. Sawah jeung pakasaban mindarupa. Tina tani jaradi buruh pabrik. Wirahma hirup nuturkeun mesin, bagilir muter aplusan. Indit isuk balik soré, pon sabalikna. Upah tilas-tepus panyombo hirup.

Lain teu hayang hojah. Arék pok heurin ku létah. Pamikiran ditalikung, hésé meta. Najan awéwé. Teu éléh déét. Éléh papan meunang halis. Rerencepan. Entin ngaharéwos. Pating kecewis. Ti biwir ka biwir. Jadi sabiwir hiji. Hawa pabrik mingkin sahéng, awor jeung giblegna aspirasi. Ngaweuhan ti pabrik ka pabrik. Cakcak bodas rancingas. Ngabandungan. Ngeteyep muka rusiah. Juragan, reup geuneuk. Sabulan kalarung. Entin ngajampana, katideresa. Di buruan panti-asuhan, kareungeu kesrak sora sapu dibarung ingsreuk. Sammizola.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s