Diserat Ku Zév Myzoul

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # ÉFÉK DOMINO #

“Éliiing…!”
Koréjat. Culang-cileung. Meni ngajelengéng. Asa ditoél bari disentak. Saha? Nginget-nginget sora. Teu apal, kateuing sora saha. Kakeueung mimiti nyaliara. Aweuhan nu nyentak, asa dina ceuli kénéh. Asup ka jero boa, karasa ngamalir kana uteuk, laju milu palid jeung getih dina urat-urat gedé. Milu dulugdugdag jeung ketug jajantung. Nurut rénghap ranjug jeung haté, bayah, usus, meureun ka hitut-hitutna ogé. Buru-buru ngajejek nu babaturan.
“Hudang euy…!” ceuk kahayang. “Éling-éling…!” ceuk lisan. Rey, ngésang. “Hudang anying, aing keueung!” kahayang mah. “Éling-éling, éling-éling!” lisan keukeuh.
Nu dijejek ngoréjat. Luak-lieuk, lulungu. Laju molototan, “Éliiing, éling…?” teu kebat, calangap. “Éliiing…?” nyobaan deui sigana, ngalaeu. Blep, duaan baralem. Tutunjuk ka nu ngagalolér. Dijejek, disépakan. “Éling! Éliiing…!” Ngaroréjat. Rucang-riceung. “Éling-éling!”
“Éliiing…!”
“Éliiing…!”
“Éliiing…!”
Ramé.
Buriak, balubar. Lalumpatan.
“Éling, éling?” ceuk nu nanya.
“Éling…!” ceuk nu némbalan.
“Aréling, aréliiing…!”
Asa apal sorana. Gancang ngalieuk. Bréh, aya nu gélo cocorowokan, keur ngéngklak, sakapeung nakolan tihang listrik.***

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s