Diserat Ku Tatin Sardjiman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # PURNAMA KATILU #

Purnama katilu. Nangtung sisi talaga. Ningali beungeut cai, anu katojo ku sumirat bulan. Gugurilapan, ngelir perak.
Nyéh seuri. Inget mangsa kukucuprakan di sisi talaga, deukeut rungkun anu pinuh ku kembang leuweung. Balap metik. Anu bungur, konéng, kasumba.
“Umah mah. Anu bodasna hoyong ku kembang kacapiring nya,” ceuk kuring harita.
Laju urang hanjat. Gék diuk. Ngalungsar. Nyarandé kana dada anjeun, bari nyérangkeun talaga. Kembang dihijikeun diteundeun dina lahunan. Leungeun urang pataréma dina luhureunna. Gunem rasa leuwih rosa batan ungkara.
Ehm… teu wasa pukah teu hayang pisah. Mireng sora halimpuna rumpaka angin peuting. Bulan ngabelenyéh. Béntang ngiceupan. Cika-cika ngabrul maturan kuring, nu ayeuna keur diuk nyorangan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s