Diserat Ku Soléh Alkafié

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Euleuh, geuning! #

Sok aya rasa wegah mun ngariung jeung Lanceuk-Lanceukna Bojo téh. Aragul. Sanajan kabukti, tapi pantesna ngaragangan ka Adina nu tangtu bakal ngarumas. Heueuh, ngaku can bisa ngabagjakeun kulawarga samodél Salaki Lanceuk-Lanceukna. Tapi kaayaan nu can tinekanan kulawarga kudu nandangan hirup sa aya-aya.

“Dupi nu sanésna teuacan sarumping Bah?” cekéng mimiti nanya. Luha-loho. “Si Uti di jalan kénéh, Si Ita moal datang, Salakina geuring cenah!” témbal Mitoha lalaki ngiberan.

“Lis, nganjang téh ulah sataun sakali. Ari salsé mah kadieu, keun ulah mikiran ongkosna” Mitoha awéwé milu wakca. Waruga nu katémbong kuru. “Isin ku Éteh atuh diongkosan kénéh mah” Bojo ngawalon. “Ieuh, Abah mah atoh kadatangan ku haridep, tara mawa paménta. Teu cara Lanceuk hidep, Si Uti moal daék datang mun Abah teu mikeun Akteu Taneuh. Si Ita, Salakina geuring balas usaha ngarugi, padahal modal tina rarangkén Umi. Kabéh!” ceuk Mitoha lalaki ngusapan tonggong Mitoha awéwé nu reumbay.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s