Diserat Ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Véteran Pasukan Rider Jhon Torondol (Bagian Ka-1) #

Lebah Sakola Tentara, Dodik-Pangaléngan. Ngajeblag di na batu pangéling-éling, “Mayor Basuki Ésdi”. Serdadu nu tukuh ka nu pituduh, nyaah ka anak buah, jadi maung mun keur ngagempur.

Hiji wanci di luhur gunung. “Yeuh tingali, kieu carana!” Jhon Torondol mamatahan anak buahna. Jirim garombolan nu diborogod ka tukang, ditumpangkeun sirahna lebah pingping Jhon Torondol. “Sok tobat heula! Ménta hapura ka indung bapa, méméh di ala pati ku kuring!” Jhon Torondol napelkeun péso komando lebah beuheung garombolan. Crot, crot! Malah nyiduhan. Gérésél, Allahu Akbaar…! Gelenceng… Sasambat ka AsmaNA ka iring Sirah nu coplok di na raga. Sirah-sirah nu dijagal, alatan sato tuluy ditumpuk, disaté na awi panjang.

Isukna, Jhon Torondol nyukcruk raratan kaluarga jirim-jirim nu dijagal. “Mangga, ieu layon mastaka muga dipusara!” Ngajerit ukur na batin, nalangsa teu walakaya. Adu tarung jeung dulur salembur, ceurik ukur saliwatan. Jhon Torondol gedé jasa keur nagara, duka teuing ceuk DITII!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s