Diserat Ku Mukhtar Adam

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # NU DITURIHAN HATÉNA #

Layonna bérés diruang. Tetengger ditancebkeun dina gundukan taneuh beureum. Wur, diawurkeun mangrupa kekembangan. Ki Maja, nutup omonganana dina réngsé ngurebkeun. “Kukituna mugia ieu nu parantos ngantunkeun, sing ditampi ku nu Maha Kawasa, aminnn!”

Wanci tumorék nu simpé. Pelenghir seungit daun pandan jeung kembang malati. Hawar-hawar aya nu ceurik ngalengis. Terus seuri nyikikik bari gegerendeng. “Kuring masih kénéh sanggup nahan kanyeri, sanajan anjeun nyieun deui kanyeri dina raheut nu geus nahun. Naha anjeun teu bisa ngarasakeun peurihna. Aya ku hébat naratas cinta. Ngan ukur bisa ditebus ku ruruhit nu nyelekit na ati. Masih can sampurna anjeun nganiyaya kuring?” Cikikik seuri. Terus ceurik ngabangingik. “Naha anjeun rék ngangap bener, kana panénjo panon nu enya-enya nénjo béngkokna rokrak dina beunget cai?” Cikikik seuri deui. Terus ceurik ngabangingik. Manéhna ngusapan beuteung bureuyeung bari ucang-ucangan dina dahan samoja. Les, ngiles jadi haseup. Sup, kana palebah Tetengger.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s