Diserat Ku Lies Tjandra Kancana I

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fiksimini # Ku Lapar #

Jol ka imah Somad ambek-ambekan ka pamajikanana pedah dina dipan teu nyampak nanaon iwal ti kulub sampeu.
“Euweuh kéjo ieu teh? Aing hayang dahar deuleu “ Somad ngagororowok ka pamajikanana nu keur nyusuan anakna nu karak umur sataun.
“ Masak naon atuh Kang apan teu boga beas tikamari
ogé, éta sampeu sésa kamari.”
“ Manéh lain mikir atuh, nganjuk waé heula ka Ma Icih !”.
Pamajikanan melong bari ngusapan sirah budak :
“ Geus éra Kang, hutang urang loba teuing. Ma Icih teu méré ayeuna mah “
Beungeut Somad beureum, ambek nyedek tanaga midek. Pacul dialungkeun, arit di babétkeun. Pamajikanana pageuh nangkeup anakna, pias.
Capé jeung lapar buburuh macul sapopoé , Somad leungiteun akal séhat.
Budak keur nyusu dijéwang, leungeuna ngaraéh kaléng minyak tanah.
Budak dibanjur ku minyak tanah, cékés panékér dihurungkeun.
Seuneu ngagugudag, budak ngagoak ngorondang ka indungna, tonggong hurung ku seuneu.
Indungna ngajerit.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s