Diserat Ku Abu Syits

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nyandung #

“Senangnya dalam hati, kalau beristri dua…!” Kuring hahariringan nuturkeun lagu dina tip mobil. Bungah amarwatasuta. Poé ieu rék laksana jadi lalaki, boga pamajikan leuwih ti hiji. Béjana nu boga pamajikan hiji mah kos jalma kasarung, blus deui-blus deui ka dinya. “Heuheu…!” seuri sorangan, kapiasem. Reg, markirkeun mobil di hareupeun imah Néng Amél anu sesuatu, terpampang nyata, teu éléh ku Syahrini. Dangdak-déngdék ngeunteung kana spion, memener jas. Jrut turun.

Sila mendeko hareupeun pimitohaeun, diriung ku kadang warga. Torojol Néng Amél, tungkul, tiung nutupan sirahna. Rada ngalintuhan, pédah dipingit meureun. Gék diuk gigireun. Waktuna ijab qobul, “Nampi abdi nikah ka Amél…!” teu kebat, sarérét katempo jempol suku Néng Amél kékéongeun. Asa piraku. Rét ka gigireun. Gebeg. Anu ditiung molototan, “Oh, kieu nyah kalakuan téh? Mantog siah, Kasebelan!” Ngajiwir ceuli, tuluy digusur. Hadirin carolohok.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s