Diserat Ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Gun-sho Takayama Perlaya #

Kopral Darta ngorondang na kamalir hareupeun tangsi. Ngelenyep. Ngarandeg deukeut pos jaga. Ukur kahalangan tangkal kembang keretas. Matana seukeut mencrong tilu urang go-cho Dai Nippon nu guntreng ngobrol. Lalaunan pin granat digégél, dibetot ngadadak. Belewer dialungkeun.
Blegurrr! Granat bitu. Pos jaga mancawura. Nu tiluan pating kudupung.

Belesat! Kopral Darta kabur. Lumpat jojorélatan. Pleton Dai Nippon Teikoku Rikugun katawuran harudang.
“Bakero!” Sora Gun-sho Takayama hahaok. Maréntahkeun anak buahna ngudag nu ngagranat pos.
Bérébét! Bren ngahujanan tangsi. Lima puluh tentara Dai Nippon ngudag Kopral Darta. Séntér pating salebrot. Stén Gun teu eureun ngutahkeun pélor. Nu ngudag ngidulkeun. Ngusud tapak Kopral Darta. Puluhan pasang mata sayaga mencrong.

Gun-sho Takayama teu milu ngasrék. Cicing di tangsi dibaturan dua go-cho.
“Séraaang!” Létnan Ohim nyorowok. Sapuluh urang pajuang ngarugrug tangsi. Gun-sho Takayama teu kaburu nyabut nambu taisho-na. Jajantungna katiruk bambu runcing. Layonna patumpang tindih.
Létnan Ohim méré isarah. Pasukan mundur. Ngarampid senjata sakabawana. Gudang mesiu diduruk. Tangsi dihuru seuneu.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s