Diserat Ku Tiktik Rusyani

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Skétsa Nalangsa #

Sok ransel diteundeun dina méja. Ucul-ucul, wudu terus solat. Sup ka dapur. Sakeudeung deui adi-adina datang ti sakola. Ahir bulan. Béas dina émbér geus celong. Kudu diawét-awét. Sabot nyangu, nguliwed ka tukang. Ngala waluh siem nu rantuy na paratag.

Nu balik sakola geus harempak. Dahar ngalimed jeung oséng waluh diémbohan goréngan témpé pangirim tatangga.
“Tétéh teu emam?” Tanya adina nu bungsu.
“Ké teu acan lapar.” Geus kaukureun, sésa sangu ngan meujeuh jang tiluaneun deui. Indungna jeung dua adina. Paling ngulub waluh wé ké soré. Teu pati lapar. Geus biasa mandeurikeun manéh. Asal kaganjel ku saséndok dua séndok gé patri. Jaba aya nu masih karasa heneg na dadana. Dicarékan ku guru biologi, pédah buku hiji dipaké opat pelajaran. Majar teu ngahargaan. Manéhna ukur tungkul. Teu guna méré alesan.

Basa indungna mulang ti pagawéan, bangun lungsé ngabéjaan. Bapana bakal telat ngiriman. Ibu anom teu damangna kateterasan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s