Diserat Ku Rizky Chandra

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nunggul Kawung #

Lain teu bisa, mulangkeun nu ayeuna karasa. Dipulangkeun leuwih ti nu ayeuna karasa. Baheula, basa seukeutna harupat masih kénéh aya, tinggal miteskeun, tuluy diraut diruruhitan. Atawa geutah caruluk nu matak ateul, tangtu manéhna bakal kasiksa. Teu kapikir. Kaburu nyuuh, digulanggapér pinastén.

Meureun katulah, bongan pangrasa ajeg tohaga. Tangkal kawung jangkung nanjung.
“Beuh… Agan téa atuh. Panghadéna di dieu mah.” Tukang lahang nu rancunit sura-seuri. Kabita ku pamujina. Teu ngahulag, basa manéhna mimiti ngunghak, nyieun sigay. Naékan ragana.
“Tuh pan, meni bageur!” Rindatna matak tibelat. Cicing, basa pelentungna gagang caruluk mimiti ditinggur, ditakolan bari hahaleuangan. Tibra. Ngan sakeplas panigas, runtuyan nibanan lemah. Teu, teu karasa nyerina. Keclak amisna, diseueup beurang jeung peuting.

Hiung, sora mesin nu nyadarkeun. Hanjakal waktu béakeun pikeun ngejat. Tuluy rubuh dituar. Diala nepi hampasna anu nyésa. Ngabebengkang, dirungrum réwuan ulam.

Tunggul kawung nilar ruyung, nepung kemba nalangsa milangan céda.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s