Diserat Ku Rizky Chandra

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Hag Siah! #

Panceg jam dualas téng tengah peuting, basa wanci manjing Jumaah. Manéhna ngalindur, pakupis nyebut ‘tidak’. Nyaring, basa awakna tigubrag tina ranjang. Tuluy ngahuleng salila-lila. Ngabaur dina pangacian nu mimiti ngumpul deui, kolébat kahariwang narémbongan.
“Cak siah Bang, tuh loba saksina!” Ngolébat, séréngéh ti méh sapuluh urang nu aya di warung Ceu Icah. Aya hanjakal nu nyangkaruk, rumasa leupas ucap. Gigideug, miceun pikir teu puguh.

Pantég nepi beurang, teu saré deui. Poster, warta tipi, koran jeung sagala nu katémpo bet jiga nu nyeungseurikeun. Teu elat rumahuh. Angkot nu biasa ku manéhna dibawa, ngajugrug teu dipiroséa.
Nepung soré. Ngoréjat, basa nempo hibar layung nu biasa beureum bet robah bulao, ditutur haliwu diunggal juru.
“Waduh, jangan-jangan.” Tibuburanyat, tuluy lumpat. Kabur, mubuy kana liang cocopét. Ngahép-hép. Ngagurubug, basa aya nu noél. Gebeg.
“Gimané Bang? katanya, kalo PERSIB juara, abang mau kawin ma akyu…” Monyét bikang maké lipenstik peupeureudeuyan, monyong rék nyium.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s