Diserat Ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Euis jeung Garong Kahot Mat Péci (7) #

Poé ka poé, polah Mat Péci beuki motah. Pasukan ninja Cicadas nambah bedas, ngungudag dunya ku carana. Warta ti Koran Gala jadi carita, pulisi gigisik asa kagitik.

Kantor Pulisi Séksi Hiji, Dalem Kaum-Bandung. Dansat Sérse, Mayor Pulisi Toni Sugiarto, ngahuleng bangun nu bingung. “Saha pupuhuna, ieu pasukan ninja téh?” Gerentesna teu béak pikir.

Hiji wanci, “Taroré, taroré!” Reg, Mat Péci ngarandeg, tuluy neuteup kode ti baturna. Ti jauhna katémbong dua intél pulisi, gudag-gidig lebah panto kantor bank. “Pom bénsin!” Mat Péci méré kode, baturna unggeuk siga nu surti.

Wanci janari leutik. Reg, tilu motor eureun lebah pom bénsin. Dua motor ngajanteng papeuntas-peuntas di luar pom bénsin. Sup, hiji motor asup ka pom bénsin. Gebeg! Jantung pagawé pom bénsin marurag, ukur olohok ditodong péstol. “Suiit…!” Motor ti luar méré kode. Sup, sup, burusut! Jutaan dunya diasupkeun ka na buntelan. Jleng, jleng, gruuungg…! Tilu motor garong ngabelenyeng, ngaleungit nuturkeun peuting.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s