Diserat Ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Euis jeung Garong Kahot Mat Péci (6) #

Wanci sariak layung di Lélés-Garut. “Kang, ka mana waé? Tadi énjing-énjing pendak sareng Nyi Euis, saurna badé damel di Bandung!” Gebeg, Mat Péci reuwas. Sukma ngalayang, kasono tinggal kalangkang. Tuluy ngungkug muru ka indung, nyungkem mihormat ka nu jadi bapa.

Béntang nu baranang jadi saksi jumerit batin Nyi Euis, nu teu walakaya ngalawan siluman Gang Saritem. “Kaaang…!” Gebeg, koréjat, Mat Péci lilir tina lamunan. Jantung ratug, haté sumeblak. Kapeurih Nyi Euis nyurup kabawa angin.

Dua poé ti harita, di Bioskop Taman Hiburan. “Kunaon ngalamun waé, kang? Aya “Gambar Mata”, yeuh! Tah péstol, aya nu nyéwakeun!” Mat Péci nyengir teu puguh rasa, Implengan ka Nyi Euis beuki manteng. Gep, kerewek, nyepeng péstol. Nilik-nilik, tuluy diacung-acung! “Hmm… Pom bénsin jeung bank!” Mat Péci méré kode ku jempol.

Dalem Kaum-Bandung. “Cicing, tong ngajorowok!” Péstol napel na tarang supir. Bret, tas nasabah bank disabet. Grung, gruuung…! Dua motor garong ngabelenyeng.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s