Diserat Ku Neni Yuhaenah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # SUNNAH NABI #

Anteng gégéléhéan dina lahunan pamajikan. Tengtrem. Ras kana cariosan Khotib jumaahan. Pok, dikedalkeun.
“Saur Ustad, pami istri palay lebet ka sawarga, gampil pisan. Kantun tumut kana kapalay carogé.”
“Maksadna?” Leuleuy. Rémana angger nyasaran urat tarang nu karereng.
“Muhun, tumut kana sagala kapalayna, kalebet poligami.” Hayang neuleuman haténa.
“Apa kagungan maksad nambihan garwa?” Teu aya riuk-riuk. Malédog ku imut.
“Ah…Moal. Kajaba mun Ibu ngajurungan …” Seuri maur. Asa katohyan.
“Teu aya wagelan. Sumangga teuing. Mung Apa ogé poligamina kedah sapertos Kangjeng Nabi.” Angger leuleuy. Maksa kuring tanggah, neuteup netrana nu liuh.
“Kumaha kitu?” Panasaran ku teger jeung tatagna cumarita.
“ Kumargi niatna nulungan, nu ditikahna kedah randa, tos sepuh, sareng henteu langkung geulis ti bojo nu tos aya. Kersa?” Renyuna ngajedud. Nenggel kana mamaras.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s