Diserat Ku NDod

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Titipan #

Bray-brayan, saged singkil. Payus ngararangkén pangsi jeung iket meulah nangka. Kadu, meujeuhna alaeun.
“Beurang Nyi!” Uhi gagero.
Karsih norojol ngélék boboko, ngajingjing téko digantungan cangkir séng.
Gok ka nu di tuju. Gebeg.
“Beu! Aya nu miheulaan!” Ngahuleng. Kadu aya nu ngala sawaréh.
“Papastén Kang!” Karsih milu ngaraga meneng.
Simpé.
“Deudeuh teuing Gusti! Kasawang poporoséna, culang-cileung sieun katohyan” riuk aleum.
“Isuk rék nyadiaan tarajé bisi balik deui, hengkop ridho.”
Wanci kasungsi. Tarajé teu obah, kadu sésa ngagantung kénéh. Isukna di dagoan. Weléh.
“Sampurasun! Tamada sadaya-daya. Rumaos tos nyandak kadu nu salira” pamuda sarwa bodas, ngajanteng.
“Niat mindo, mung asa kageuing ninggal tarajé. Ngandung hikmah kanyaah ka sasama anu ku sim kuring teu acan kasungsi nun” beuki tungkul. Ngalimba.
“Baeu téh teuing Sujang hayang mah! Ngahaja Akang nyadiaan tarajé. Deudeuh!” Gap taktakna.
Reup Uhi peureum, milu kagagas. Bray beunta. Gebeg, sémah geus euweuh.
Bréh dina urut nangtungna, ngalumbuk gugurilapan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s