Diserat Ku Mulyana SA

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Teu Pira Ukur 20 Gram #

“Wios nya, A, abdi badé ngadugikeun pamundut?” ceuk nu gogoléhéan ‘na lahunan bari imut.
“Mangga. Sok baé!” Bari neuteup geugeut. Celengok taarna diangseu. Leleb kacida.
“Moal kaabotan upami abdi neda 20 gram kanggo tawis asih dina waktosna urang ngadahup?”
“Teu sawios. Kumaha pami Aa badé masihan nu langkung ti sakitu?” Ukur malédogkeun imut bari mageuhan rangkulan deudeuhna.

Cunduk waktu, tiba mangsa nembrakeun subaya baheula. Satutas dirapalan. Pesenan disanggakeun di luhur pangébogan.
“Naha mung ukur wadah alit eusi cai, mana anu 20 gramna, A?”
“Nu 20 gramna kongkolak panon. Tah supados urang kenging dunya barana nu langkung seueur, saratna kedah nyipratkeun ieu cai kana raray, nalika salah sawios di antawis urang léléda tanghi kanggo dumeuheus ka Mantenna.” Nu geulis unggeuk. Beueus cisocana nyarakclakan janten inten permata, perhiasan dunya.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s