Diserat Ku Jejen Jaelani War

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Doa Anak Pamajikan #

Ti mimiti balébat sumirat nepi ka tilemna giwangkara, nu disebut anak pamajikan, teu weléh dikawasa ku kaguligah bari ngadoa ka Nu Maha Kawasa, sangkan salakina atawa bapana, nu ngemban pancén ti nagara pikeun bégalan pati di Tegal Kurusétra, ngan wasa neuteup jauhna ilat-ilat. Kawaswas nu teu weléh nyusur cimata, teu wasa méré tangara, naha salakina nemahan pati bari nyandang sesebutan pahlawan, atawa mulang bari mawa tatu nu saterusna bakal nyandang sesebutan pahlawan, tapi kareueusna bakal sirna mun nempo awakna geus tanpa daksa.
Mun matapoé geus tilem, Tegal Kurusétra lir dikawasa ku melegmegna poék, nu disebut anak pamajikan, ngan wasa nyipta-nyipta kalangkang salakina, tingjorélat kalangkang Batara Kala pikeun mapag nyawa simpay duriatna, nyawa nu teu béda ti japati nu hayang kaluar tina sayangna, malahan dicipta-cipta, jangjangna nu pateuh, satekah polah norobos kurunganana, laju ngalayang nembus mega-méga malang, muru swargamaniloka.
“Jagat batara…., kunaon Astina bet kawas candradimuka nu ngagolakeun kaceuceub nu taya reureuhna….”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s